.
 

    M E N U

    HOME  

Trimbeurt

Bij elke trimbeurt wordt uw hond gewassen met bij de vacht passende shampoo en indien wenselijk wordt een speciale conditioner gebruikt.
Nagels worden geknipt, oren worden nagekeken en indien nodig voorzichtig iets uitgeplukt.
Daarna wordt uw hond in model geknipt, geplukt of eventueel geschoren.
Uw hond wordt in principe getrimd volgens de rasstandaard. Uiteraard kan daar van afgeweken worden indien u dit wenst en de gevraagde behandeling verantwoord is.

De volgende behandelingen zijn mogelijk:
- plukken (ruwharige vachten)
- uitdunnen (o.a. Spaniëls, plukken en waar nodig uitdunnen en effileren)
- inkorten (Shih Tzu, Labradoodle, etc., knippen met effileerschaar)
- knippen (Poedel, Maltezer etc.) met rechte schaar
- scheren (Boomertje, benen worden bij voorkeur geknipt)

Het is natuurlijk ook mogelijk om een afspraak te maken voor een deelbehandeling b.v. alleen wassen en/of borstelen.

Tussendoor nagels knippen en ogen vrijknippen is gratis voor vaste klanten.

Uiteraard krijgt u gratis advies over de vachtverzorging. Als u problemen heeft met borstelen/kammen/ontklitten mag u gerust langskomen voor instructie.

         
    ANJA  
         
    SALON  
         
    TRIMMEN  
         
    FOTO'S  
         
    CONTACT  
         
    RECENSIES  
           
         

Was en blaasmethode

Voor honden met een vacht die snel klit (zoals sommige Labradoodles) gebruik ik de was en blaas methode. Deze is veel vriendelijker voor de vacht en voorkomt uiteindelijk klitvorming. Door overmatig borstelen worden de haren poreus en klitten ze sneller. Steeds vaker borstelen lost het probleem dan niet op, maar maakt het groter.
Het is aan te raden voor deze honden een waterblazer aan te schaffen. Door 2 x per week de vacht helemaal uit te blazen, hou je de vacht schoon en open, waardoor deze minder zal klitten.
Regelmatig wassen en vaak de waterblazer gebruiken zal de noodzaak voor borstelen verminderen en daardoor de conditie van de vacht verbeteren.

Ook voor ontwol vachten is deze methode zeer geschikt. De hond wordt gewassen met een speciale shampoo die even moet intrekken. Daarna uitspoelen en uitblazen en alle losse haren vliegen er uit. Dit is raadzaam om 2 x per jaar tijdens de grootste ruiperiode toe te passen. Zo help je de hond om snel van de overtollige haren af te komen. Daarna laat je de vacht een tijdje met rust. Ook hier geldt overtollig borstelen maakt het probleem groter. Als haren steeds fanatiek weggeborsteld worden, stimuleer je juist de haargroei weer en maak je het probleem alleen maar groter.

           
         

Wassen

Het is een fabeltje dat honden niet te vaak gewassen mogen worden. Showhonden worden jarenlang wekelijks gewassen en hebben de mooiste vachten.
Het is natuurlijk wel belangrijk om voor de vacht geschikte producten te gebruiken.
Ik maak o.a. gebruik van shampoos met natuurlijk Aloë Vera. Voor plukvachten en voor honden met een gevoelige huid is er een hele zachte shampoo die de huid kalmeert. Voor ontwolhonden gebruik ik een shampoo die de losse haren gemakkelijk laat verwijderen.
Voor o.a. Labradoodles gebruik ik een speciale Keratine lijn. Die voorkomt klitvorming en droge punten en voedt de vacht. U zult na één wasbeurt het verschil al kunnen zien en voelen!
Er wordt alleen gebruik gemaakt van kwalitatief hoogwaardige producten die speciaal afgestemd zijn op de vacht en de behoefte van uw hond.

           
         

Prijzen

Het is moeilijk om een algemene prijslijst te maken. Elke hond en elke vacht is weer anders. Ik kan u van te voren een indicatie geven maar kan pas echt de prijs bepalen als ik uw hond gezien heb. Een hond die klitvrij in de salon komt en gemakkelijk te hanteren is zal minder tijd kosten dan een hond van hetzelfde ras die vol met klitten binnenkomt en moeilijk te hanteren is. Daar kan dus wel verschil in zitten.
Als u belt voor een afspraak kan ik u natuurlijk wel een prijsindicatie geven, uitgaande van een goed verzorgde hond zonder klitten en bijzonderheden.

Om toch alvast een grove prijsindicatie aan te geven:
- kleine honden vanaf € 45,-
- middelgrote honden vanaf € 55,-
- grote honden vanaf € 65,-

Belt u gerust als u hier meer over wilt weten.
U mag ook vrijblijvend met uw hond langs komen, zodat ik een goede inschatting van de kosten kan maken. Graag wel even van te voren bellen.
           
WEBSITE BEST VIEWED AT 1024 X 768 PIXELS

WEBSITE MADE BY KM/2017

COPYRIGHTS ALL RIGHTS RESERVED ANJA'S TRIMSALON